Microsoft таємно встановлює Copilot на ПК

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У грудні минулого року Microsoft запустила спеціальний додаток Copilot для Android, що пропонує можливості чат-бота, аналогічні тим, які користувачі отримують від ChatGPT. Хоча компанія ще не випустила офіційний додаток Copilot для Windows, останні події показують, що Microsoft працює над тим, щоб якомога швидше перенести своє програмне забезпечення на настільні комп’ютери.

Як зауважив німецький технічний сайт DeskModder, Microsoft почала автоматичне встановлення застосунку Copilot у Windows 11. Новий додаток, схоже, не має жодної функціональності і поки що містить 0 байт даних. На щастя, користувачі можуть видалити додаток, просто скориставшись вбудованою опцією деінсталяції.

Перевірити приховану установку можна, перейшовши в “Налаштування”, натиснувши “Додатки”, а потім обравши “Встановлені додатки”. Якщо він уже встановлений на пристрої, то буде вказаний як “Microsoft Copilot”. Можна натиснути кнопку меню з трьох точок праворуч і вибрати “Додаткові параметри”, щоб переглянути більш детальну інформацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незрозуміло, як додаток Copilot встановлюється в системах, у яких відключено автоматичне оновлення, але він з’явився на тестовому комп’ютері після оновлення браузера Edge до останньої версії. Цікаво, що в додатках AppxManifest.xml Windows 10 вказано як мінімальну сумісну версію, а максимальну версію вказано як Windows 12.0.0.0.

Ще невідомо, чи означає це, що Microsoft усе-таки працює над Windows 12, чи це застарілий запис з того часу, коли компанія фактично розглядала можливість випуску наступної системи Windows цього року. Зазначу, що Microsoft нещодавно підтвердила відсутність планів щодо випуску Windows 12 у 2024 році і замість цього випустить версію Windows 11 24H2 Hudson Valley.

Нещодавно Microsoft почала впроваджувати Copilot на більшу кількість пристроїв із Windows 10/11, що дає змогу користувачам використовувати функції штучного інтелекту на своїх настільних комп’ютерах. За даними компанії, користувачі можуть отримати доступ до десяти запитів Copilot, перш ніж їм буде потрібно увійти в систему за допомогою Microsoft ID. Наразі ця функція все ще перебуває в попередній версії, але ввімкнена за замовчуванням у Windows 11 версії 23H2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.