Возняк назвав прагнення США заблокувати сервіси TikTok – лицемірством

Возняк назвав прагнення США заблокувати сервіси TikTok - лицемірством
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час інтерв’ю з CNN, засновнику Apple Стіву Возняку поставили запитання про важливість засмучення стіною компанії, якою передбачається захищати конфіденційність і безпеку користувачів. Возняк, не дивно, виступив на захист компанії, до якої він прив’язаний з моменту її заснування в 1976 році, зазначивши, що він задоволений наявним у нього захистом і тим, що його облікові дані не були зламані. Він заявив, що Apple краще за інших технологічних гігантів справляється із забезпеченням конфіденційності та безпеки.

Возняк також додав, що сумнівним є відстеження користувачів, але наголосив, що слід звернути увагу на практики Facebook і Google і те, як вони здійснюють свій бізнес. “Facebook був хорошою ідеєю, але вони заробляють свої гроші, відстежуючи користувачів і показуючи рекламу, в той час як Apple цим не так часто займається. Я вважаю Apple хорошою компанією.”

Потім Возняка запитали його думку про пропоновану заборону TikTok. Новий закон, орієнтований нібито на захист американських громадян від застосунків, контрольованих іноземними зловмисниками, був ухвалений конгресом кілька тижнів тому. У разі набрання законом чинності, власник китайського застосунку ByteDance буде змушений відмовитися від TikTok через кілька місяців, інакше застосунок буде заблоковано в США.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Возняк висловив нерозуміння з приводу цієї пропонованої заборони і сказав, що він отримує задоволення від використання TikTok, наприклад, перегляду кліпів про порятунок собак. Він наголосив, що ми повинні дотримуватися принципу, згідно з яким відстеження користувачів в інтернеті без їхньої згоди є неприпустимим, і цей принцип має поширюватися на всі компанії. Він назвав виокремлення TikTok через його зв’язок із Китаєм “лицемірством”, що, за його словами, є звичним у політичній сфері.

Варто зазначити, що Возняк також є одним із засновників групи із захисту цифрових прав Electronic Frontier Foundation і активно підтримує приватність користувачів в інтернеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.