Попит на iPhone в Китаї виявився стабільнішим, ніж очікувалося

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те що продажі iPhone в Китаї падають, нове дослідження стверджує, що останнім часом їхні показники стабілізувалися, а загальний попит на смартфони, можливо, навіть збирається збільшитися.

Загалом, інвестори передбачали, що проблеми в Китаї наростають, але також і те, що є ознаки потенційного відновлення. Тепер інвестиційна компанія TD Cowen у записці, з якою ознайомився AppleInsider, малює картину стабілізації китайського ринку.

Аналітики зазначають, що прогнози більшості виробників смартфонів, включно з Apple, залишаються стабільними. У Samsung і Huawei справи йдуть краще: TD Cowen заявляє, що їхні “цільові показники зросли незначно”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Загалом аналітики очікують зростання китайського ринку смартфонів на 4% у 2024 і 2025 роках. Це не таке вже гігантське відновлення, але після кількох років спаду значне поліпшення.

TD Cowen зазначає, що в Китаї, як і раніше, є економічні проблеми, а також те, що поточні показники постачань мають кращий вигляд у річному обчисленні, головним чином тому, що у лінійки iPhone 14 були проблеми з виробництвом у 2022/23 роках.

Крім того, в наявності також сезонний спад, оскільки поточна лінійка iPhone 15 вже переступила за середину свого першого року життя. Крім того, цикли оновлення самих пристроїв, схоже, збільшуються, що стає дедалі значущим, оскільки ринок покупців, які тільки починають користуватися смартфонами, не зростає.

Проте, за словами TD Cowan, у випадку з Apple впровадження штучного інтелекту в iPhone 16 дасть змогу прискорити процес оновлення гаджетів. Що стосується смартфонів на базі Android, то вже зараз спостерігається явне повернення до показників продажів, які були до двох останніх особливо важких років.

TD Cowen дотримується свого попереднього прогнозу, згідно з яким Apple продасть 48 мільйонів iPhone до кінця березневого кварталу. За його словами, у червневому кварталі цей показник знизиться до 39 мільйонів.

Крім того, передбачалося, що Apple зробить використання штучного інтелекту більш помітним у прийдешній iOS 18.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.