В Apple виступили проти бажання влади США “перетворити” iPhone на Android

В Apple виступили проти бажання влади США
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська корпорація Apple відреагувала на антимонопольний позов з боку Міністерства юстиції США. У компанії вважають, що влада країни має намір “перетворити” iPhone на Android. Про позицію виробника повідомило видання 9to5Mac.

Мін’юст США звинуватив Apple у монополізації ринку смартфонів. Своєю чергою в корпорації відреагували на звинувачення досить різко. Там звинуватили владу країни в бажанні змусити виробника відійти від своїх принципів і “перетворити” iPhone на Android, що негативно вплине на можливості конкуренції, а споживача позбавить права вибору. У корпорації нагадали, що однією з головних переваг девайса є його безпека і конфіденційність користувачів. При цьому в разі, якщо Міністерство юстиції здобуде перемогу в цій справі, Apple буде змушена піти на значні поступки.

Влада Сполучених Штатів вважає, що корпорація користується домінуючим становищем на ринку смартфонів, тому завищує вартість своєї продукції. Крім цього вони звинувачують Apple у впровадженні вибіркових обмежень і приховуванні деяких важливих функцій в iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти International Data Corporation повідомили про те, що американській корпорації вдалося зайняти більше половини американського ринку смартфонів США. Тим часом за підсумками 2023 року поставки компанії скоротилися на 6,9%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.