WhatsApp отримає вбудований ШІ-редактор фото

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новій бета-версії WhatsApp виявили цікаву функцію, яка буде корисна всім користувачам. Йдеться про просунутий редактор фотографій. Месенджер зможе налаштовувати знімки за допомогою нейромереж.

Зараз завдяки вбудованим у WhatsApp нейромережам люди можуть генерувати власні стікери. У майбутньому АІ-фішок з’явиться більше. Найпотрібніша з них – швидке редагування фото перед надсиланням. Алгоритми зможуть змінити стиль знімка або відокремити об’єкт від фону.

У новому редакторі фото у WhatsApp з’являться три АІ-функції:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Розширити” – дає змогу збільшити розмір фото, домальовуючи продовження знімка. Наприклад, можна домалювати людину на повний зріст, якщо на фото у неї обрізані ноги; “Рестайлінг” – дає змогу змінити стиль фото. Наприклад, можна зробити зі звичайного знімка мультяшну листівку; “Фон” – дає змогу відокремити головний об’єкт на фото від заднього фону. Функція вже доступна на деяких смартфонах у штатних додатках “Галерея” або “Фото”.

Очікується, що функції працюватимуть на базі нейромережі Meta AI*. Можливо, через регіональні обмеження нововведення не підтримуватиметься в низці країн. Так, у Росії майже всі продукти компанія Meta* заблоковані. Однак WhatsApp став винятком – месенджер продовжує працювати в РФ з умовою, що в ньому не буде розгорнуто розділ “Спільноти”.

Поки незрозуміло, коли просунутий редактор фото з ШІ з’явиться у WhatsApp. Зазвичай між бета-тестуванням і релізом нових функцій проходить від кількох місяців до півроку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.