У Microsoft Edge з’явилися функції штучного інтелекту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова стабільна версія Microsoft Edge принесла із собою додатковий функціонал, що дає змогу здійснювати апскейлінг зображення, використовуючи для цього технології штучного інтелекту. Крім цього, компанія Microsoft вже щосили тестує в попередній збірці браузера ще два інструменти на базі ШІ, необхідних для поліпшення досвіду взаємодії користувачів із додатком.

Йдеться про апскейлінг зображень у браузері (це може бути абсолютно будь-яке зображення) за допомогою ШІ за допомогою виклику контекстного меню, яке викликається правою кнопкою миші (або окремою клавішею на клавіатурі). Користувачеві достатньо навести курсор на зображення і двічі натиснути клавішу Ctrl. У результаті цих дій на дисплеї монітора з’явиться вікно, де буде показано вкладку поліпшена картинка, а також панель масштабування.

У Canary-версії браузера, призначеної для розробників, з’явилися й інші ШІ-функції, доступ до яких відкривається після виконання деяких кроків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перша з них – це доступ до віртуального помічника Copilot з контекстним вікном, яке містить до 18 000 символів, у той час як у стабільній версії доступна істотно менша кількість символів.

Що стосується другої нової функції, то вона являє собою вдосконалений редактор зображень Microsoft Designer, запуск якого так само здійснюється за допомогою контекстного меню. Єдине, він відкривається не у вікні, яке кріпиться до сторінки, а в новій вкладці.

Слід уточнити, що ці нововведення доступні тільки в тих регіонах, де офіційно доступний Microsoft Copilot. З часом їхня кількість збільшуватиметься (принаймні це було б логічно).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.