Ваші історія переглядів на YouTube більше не приватна: влада зобов’язала Google розкривати особи глядачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви дбаєте про конфіденційність своїх персональних даних, можете з таким же успіхом викинути свій смартфон та інші пристрої й переїхати в хатинку в лісі. Справжньої приватності більше не існує. Тому що компанії, які займаються великими даними, такі як Google, знають про нас все. Навіть те, чим ми володіємо, що ми робимо, навіть те, що ми можемо зробити в майбутньому.

Заспокоює думка, що вони не діляться цими даними ні з ким, навіть з урядом, якщо на те немає вагомої причини, чи не так? Що ж, подумайте ще раз. Виявляється, уряд США може наказати Google передати йому всю вашу інформацію лише тому, що ви переглянули відео на YouTube. Ось подробиці…

Згідно з останніми повідомленнями, уряд США нещодавно звернувся до Google з проханням поділитися особистою інформацією про деяких своїх користувачів. Прочитавши це, ви можете подумати, що ці користувачі пов’язані зі злочинністю. Однак, неможливо знати напевно, тому що влада не знала, проти кого саме вони були націлені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Натомість вони хотіли отримати особисту інформацію від усіх, хто переглядав певні відео, опубліковані в період з 1 по 8 січня 2023 року. Ця інформація включає імена, адреси, номери телефонів, те, що користувачі робили в Google, і навіть їхні IP-адреси. Вся причина цього безладу полягає в тому, щоб зловити когось в інтернеті з ім’ям користувача “elonmuskwhm”.

Цю людину розшукують за відмивання грошей і ведення нелегального бізнесу з переказу грошей. Щоб знайти його, влада залучила агентів під прикриттям, які розсилали через YouTube навчальні матеріали про картографування за допомогою дронів і програмного забезпечення доповненої реальності. Ви можете подумати, що це нормальний спосіб упіймання злочинців. Але відео були загальнодоступними, і, наприклад, одне з них переглянули понад 30 000 людей.

Це означає, що дані потенційно десятків тисяч користувачів були розкриті через ці відео, які були доступні будь-кому, включно з вами. Така тактика ставить під сумнів баланс між онлайн-розслідуваннями та конфіденційністю користувачів. На жаль, Google довелося розкрити ці дані. Саме тому, якщо для вас важлива конфіденційність персональних даних, єдине, що ви можете зробити, – це жити в хатині глибоко в лісі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.