У Apple Vision Pro можуть додати сканер мозкової активності

У Apple Vision Pro можуть додати сканер мозкової активності
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple запатентувала пристрій для читання мозкових хвиль, який можуть додати до гарнітури Apple Vision Pro. Про нову технологію розповідає Apple Insider.

Згідно з даними про патент, розробка зможе збирати дані про роботу мозку та іншу активність організму. Для цього в стрічці, яка утримує гарнітуру на голові, розмістять безліч датчиків у районі потилиці. Наприклад, сенсори зможуть визначати температуру тіла, вимірювати пульс та тиск і навіть проводити електроенцефалографію (ЕЕГ).

Отриману інформацію пристрій зможе використовувати для покращення життя власника. Датчики можна налаштувати для спостереження за областями мозку, пов’язаними з пам’яттю, сном, болем, стресом та іншими особливостями. Передбачається, що дані, наприклад, можна буде передавати до програм для керованої медитації. Залежно від мозкової активності змінюватиметься звуковий чи візуальний супровід.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки що немає жодних даних про те, коли Apple покращить роботу своєї гарнітури за допомогою нових датчиків. Першу версію Apple Vision Pro випустили на початку лютого. Очікується, що наступна модель з’явиться щонайменше за півтора року. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.