Apple веде переговори з китайською компанією Baidu про співпрацю в галузі генеративного ШІ для iOS 18

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше цього тижня з’явилися новини про те, що Apple веде переговори з Google щодо ліцензування її ШІ-моделей Gemini, які будуть використовуватися для роботи деяких функцій генеративного штучного інтелекту в версії iOS 18 для iPhone. Також повідомлялося, що компанія вела переговори з OpenAI щодо укладання подібної угоди.

Як повідомив сьогодні Wall Street Journal, Apple також провела переговори з Baidu щодо ліцензування своїх моделей. Ймовірно, це буде зроблено для обслуговування запитів ШІ клієнтам компанії в Китаї, оскільки місцеве законодавство вимагає, щоб моделі були схвалені регулятором країни, перш ніж їх дозволять використовувати.

На даний момент китайський регулятор схвалив понад 40 моделей, включаючи робота Ernie Bot від Baidu.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відміну від них, Gemini немає схвалення китайських регуляторів; Великий Китайський Файєрвол блокує доступ до Google Search, тому компанія практично не представлена ​​в Китаї. ChatGPT від OpenAI також недоступний у країні.

На даний момент вважається, що Apple не уклала остаточних угод із постачальниками генеративного ІІ. Очікується, що iOS 18 буде включати безліч функцій, заснованих на штучному інтелекті, причому деякі завдання будуть вирішуватися на пристрої, а інші будуть передані бекенд-моделям, що працюють у хмарі.

Якщо Apple слідуватиме своїм традиціям, то анонс iOS 18 відбудеться в червні, а бета-версія для розробників з’явиться влітку. У вересні iOS 18 буде доступна для безкоштовного завантаження всім користувачам iPhone, а також встановлена ​​на всю лінійку iPhone 16.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.