Android 15 перевірятиме власника телефону при підключенні до ПК

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google щойно випустила Android 15 Developer Preview 2 (DP2), і в цьому релізі є безліч змін. Виявляється, що компанія додала функцію безпеки для USB-підключення.

Android Police виявила, що Android 15 DP2 тепер вимагає від користувачів автентифікації за допомогою біометричних даних (наприклад, відбитків пальців) або коду розблокування пристрою при зміні режиму USB на телефоні. Телефони Android дозволяють користувачам перемикатися між передачею файлів/Android Auto, прив’язкою до USB, MIDI, PTP або вебкамерою, коли вони підключені до іншого пристрою, наприклад, ПК.

Ця вимога автентифікації є зручним доповненням, оскільки вона не дозволяє комусь отримати доступ до ваших файлів через комп’ютер, якщо у них є ваш розблокований телефон. Наприклад, ви могли попросити когось зарядити ваш телефон через комп’ютер або ненадовго передати пристрій техніку в ремонтній майстерні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видання зазначає, що для телефонів з увімкненими опціями розробника все ще існує невелика лазівка в безпеці. Зокрема, хтось все ще може отримати ваші дані, якщо увімкнути дозвіл на налагодження через USB.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.