Китай протестував найшвидший інтернет на швидкості 10G

Китай протестував найшвидший інтернет на швидкості 10G
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

10 Гбіт/сек-це далеко не рекордна швидкість інтернету. Світовий рекорд на сьогоднішній день належить датським і шведським вченим і показує показник в 1,8 Пбіт/сек, але Демонстраційна зона в Шанхаї стала першим місцем в світі, де надшвидкий широкосмуговий Інтернет доступний всім, а не тільки вузькому колу експериментаторів.

Нова послуга, яка отримала назву F5G-A (Розширена повністю оптична мережа), базується на використанні інфраструктури 50g-pon. Вона забезпечує швидку 10-гігабітну хмарну широкосмуговий зв’язок для доступу до будь-якого контенту. Наприклад, завантаження об’ємного фільму у форматі 8K об’ємом 72 ГБ займає всього 90 секунд. Для порівняння, використовуючи стандартний гігабітний Інтернет, ви можете робити те ж саме, але набагато довше, не менше 12 хвилин. Різниця дуже велика. Цей стрибок у швидкості відкриває двері до абсолютно нової сфери можливостей як для взаємодії з вмістом, так і для Інтернету речей (IoT).

Мережа 10g обіцяє революціонізувати абсолютно всі сфери життя людини: її повсякденне життя, роботу, взаємодію з іншими людьми в Інтернеті. Учасники демонстраційного співтовариства можуть розраховувати на те, що побачать те, що відбувається під будь-яким кутом і будуть дивитися чітке 3D-відео в режимі реального часу з ефектами присутності. Висока пропускна здатність усуває затримки і забезпечує плавне, безвідмовне взаємодія.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Надшвидка передача даних розширює можливості технології “Розумний будинок”, а також забезпечує миттєву синхронізацію з даними і файлами, розташованими в хмарі. Повідомляється, що запущений проект стане основою для створення “15-хвилинного кола спілкування”, розробленого China Telecom і Урядом округу Янпу. Ініціатива спрямована на створення процвітаючого міського середовища, де у жителів є все необхідне – робота, дозвілля, Освіта, основні послуги – в радіусі 15 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.