Україна працює над створенням власних раке великої дальності

Україна працює над створенням альтернативи ракетам великої дальності для HIMARS
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами українських офіційних осіб, на яких посилається The Washington Post, Україна приступила до розробки власної версії американського високомобільного артилерійського ракетного комплексу (HIMARS), який змінив правила гри в нинішній війні з Росією.

Українські інженери прагнуть створити свої власні аналоги, щоб збільшити можливості країни з нанесення ударів на великі відстані і знизити залежність від зброї, що поставляється з-за кордону.

Міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишин зазначив минулого місяця, що Україна розмістила ракети місцевого виробництва на дальність понад 640 кілометрів, не надавши додаткових подробиць. Інші чиновники повідомили The Washington Post, що також розробляються системи протиповітряної оборони та високоточні керовані ракети, такі як HIMARS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але виробництво високотехнологічної системи, необхідної Україні для протидії російським окупантам, займе багато часу. Максим Поливянний, виконавчий директор Національної асоціації оборонної промисловості України, заявив, що на розробку і створення такого виробництва підуть десятиліття.

Проте, українські заводи виробляють артилерійські снаряди, міномети, військову техніку, ракети та іншу продукцію, яка важлива для війни. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, обсяг виробництва повинен збільшитися в 2023 році в 3 рази, а в цьому році – в 6 разів. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Україна вже виробляє 90% того, що необхідно для товарів першої необхідності, таких як безпілотники.

Українські оборонні підприємства також працюють над виробництвом власних 155-мм снарядів стандартів НАТО, яких не вистачає на фронті. Однак офіційний представник оборонної компанії “Укроборонпром” заявив, що виробництво почнеться не раніше другої половини поточного року.

Останнім часом українська армія втратила свої позиції на Сході через зменшення запасів снарядів і куль. Спецслужби США прогнозують, що Україна може залишитися без ракет протиповітряної оборони до кінця місяця. Білий дім працює через Конгрес над отриманням допомоги у розмірі 600 мільярдів ієн, тоді як Європейський союз схвалив військовий пакет у розмірі 50 мільярдів ієн, а адміністрація Байдена оголосила про надання допомоги у розмірі 3 мільярдів ієн. Чеська ініціатива також сподівається почати відвантаження близько 800 000 снарядів в найближчі тижні, але це поки не відповідає потребам країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.