Epic Games Store готується до виходу на Android та iOS

Epic Games Store готується до виходу на Android та iOS
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Epic Games вирішила опублікувати інформацію про новий Epic Games Store у соцмережі X. Хоча наразі це всього лише тизер, інформація натякає на швидку появу цифрового магазину з різними ігровими тайтлами. Повідомляється, що він буде доступний як користувачам Android, так і власникам iOS-пристроїв.

Причиною того, що техногіганти Apple і Google були проти виходу Epic Games Store, була політика компанії. Адже магазин забезпечить прибутковість розробникам до 88% виручки, і лише 12% Epic братиме як комісію. Нагадаємо, що Apple Store стягує комісію 30% (15% для невеликих компаній), так само як Google Play бере 30% (15% тільки на перший $1 млн річної виручки). Настільки велика різниця зумовлена тим, що Epic Games дотримуються політики, яка передбачає:

Однакові справедливі умови, доступні для всіх розробників, у справжньому мультиплатформенному магазині – з приголомшливими іграми для всіх.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тішить, що з Epic Games Store розробники зможуть заробляти більше й отримають справедливий розподіл доходів. Що це дасть? По-перше, появу більшої кількості якісних і захопливих ігор. По-друге, зменшення кількості іграшок, проходження яких зав’язане на систему донатів, коли без вливання грошей у гравців просто “зв’язані руки”.

А коли чекати на появу магазину? Точної дати релізу в компанії поки не озвучили. Однак на презентації State of Unreal 20 березня офіційно було оголошено, що вихід EGS на Android і iOS відбудеться до кінця 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.