Windows 11 22H2 отримає ще один рік додаткових оновлень: що це означає для вас

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли Microsoft оголошує дату закінчення підтримки, вона зазвичай дотримується її. Проте в окремих випадках Microsoft змінює цю дату. Так сталося з Windows 11 версії 22H2, яка одержала продовження терміну дії необов’язкових оновлень. Але що це означає як для Windows 11 загалом, так і для комп’ютера?

Що відбувається з датою підтримки Windows 11 22H2?

Як повідомляє XDA Developers, компанія Microsoft оголосила про зміну дати закінчення підтримки Windows 11 версії 22H2. Зверніть увагу, що це не вплине на вашу машину, якщо ви нещодавно оновили її; 22H2 була випущена у вересні 2022 року, і деякі люди навмисно не оновлюють Windows 11 залишитися на версії 22H2.

Спочатку Microsoft планувала автоматично перевести всіх користувачів Windows 11 версії 22H2 на 23H2, перш ніж стара версія перестане підтримуватися 27 лютого 2024 року. Однак Microsoft відмовилася від свого первісного плану і збільшила кількість часу, яке люди мають до закінчення підтримки 22H2. До цього моменту Windows 11 22H2 продовжуватиме отримувати необов’язкові оновлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Різні версії Windows 11 отримають різні терміни підтримки. Згідно Microsoft Support:

За словами Microsoft, ця зміна відбулася через відгуки користувачів.

Оновлення Windows не всі однакові; Існує система, яка диференціює їх залежно від ступеня важливості. Продовження терміну дозволить користувачам отримувати некритичні оновлення Windows 11 версії 22H2 до нової дати, а оновлення безпеки виходитимуть ще довше.

Ознайомтеся з нашим посібником, що таке необов’язкові оновлення Windows для отримання більш детальної інформації про них.

Що це означає для користувачів Windows 11 22H2?

Якщо ви все ще використовуєте машину з Windows 11 22H2, у вас ще трохи часу, перш ніж Microsoft припинить оновлювати ваш комп’ютер додатковими функціями. Кількість часу залежить від того, яку версію Windows 11 ви використовуєте; як ми вже говорили вище, воно залежатиме від версії.

Якщо ви використовуєте домашній комп’ютер, продовження дає вам кілька місяців, щоб перейти на нову версію. Тому краще не зупинятися на досягнутому та перейти на останню версію Windows 11, як тільки з’явиться така можливість. Для бізнесу у вас більше року додаткового часу, так що використовуйте його, щоб підготувати свої системи до переходу на останню версію Windows.

Тим не менш, якщо ви не можете перейти одразу, це не кінець світу. Операційна система не вважається по-справжньому “мертвою” доти, доки компанія не перестане постачати виправлення для системи безпеки. Коли це станеться, всі експлойти, які знайдуть хакери, не будуть виправлені компанією, і ви будете надані самі собі. Це одна з багатьох причин, через які не варто використовувати стару версію Windows.

Згідно з Microsoft LearnWindows Home і Pro продовжуватимуть отримувати оновлення безпеки до 4 жовтня 2024 року, а бізнес-версії – до 14 жовтня 2025 року. Це можна вважати “жорстким терміном”, після якого слід або оновитись, або змінити операційну систему. Однак завжди корисно проявити ініціативу і зробити це якнайшвидше (після усунення всіх первісних проблем).

Чи потрібно переходити на поточну версію Windows 11?

Не варто сприймати це розширення як знак для того, щоб просто продовжувати використовувати Windows 11 22H2. Навіть бізнес-версії Windows 11 все одно рано чи пізно досягнуть дати закінчення терміну служби; після цього ви опинитеся на останньому подиху операційної системи, доки не перестануть виходити виправлення безпеки. Тому зараз час оновити свою копію Windows 11, щоб продовжувати отримувати оновлення безпеки і функцій.

Якщо ви не переходите на нову версію Windows 11 через нелюбов до цієї операційної системи, ви можете використовувати цей час для експериментів з новою. Існує безліч безкоштовних альтернатив Windows, які ви можете спробувати, і використання однієї з них забезпечить безпеку вашого комп’ютера після дати виходу оновлення.

Який би шлях ви не вибрали, Microsoft дала всім трохи більше часу з Windows 11 22H2. І хоча користуватися домашнім комп’ютером можна до жовтня 2024 року, буде набагато менш клопітно, якщо ви перейдете на нову версію, щоб продовжувати отримувати оновлення та бути в курсі останніх подій у системі Windows.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.