Перший пацієнт із мозковим імплантом Neuralik уже почав грати в шахи силою думки – відео

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В опублікованому сьогодні відеоролику показано, як перший у світі пацієнт із чипом Neuralink грає у відеоігри за допомогою сили думки.

Шанувальник Чарльза Ксав’єра, паралізований чоловік і колишній шахіст розповів, що вдячний Ілону Маску за його суперечливий проєкт зі створення інтерфейсу для мозку, який дав йому змогу знову почати грати в шахи та інші проєкти.

В один із перших днів, коли пацієнту було надано повне управління мозковим інтерфейсом, він “не спав до ранку, граючи в Civilization VI”, насолоджуючись новим методом введення інформації, як справжній геймер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час навчання управління думками чоловік спочатку почав здійснювати уявні рухи. Потім він подумки “рухав” ліву і праву руки і, нарешті, просто зосередився на русі курсору. За його словами, це схоже на “Маніпулювання Силою” в “Зоряних війнах”.

Основна форма управління, схоже, полягає в пильному погляді на місце на екрані, щоб перемістити туди курсор і натиснути кнопку миші. Це дуже схоже на наявне програмне забезпечення для відстеження руху очей, яке може бути застосовано до звичайних веб-камер без хірургічного втручання в мозок.

Основним недоліком, описаним пацієнтом, є восьмигодинний час автономної роботи пристрою. В іншому він, схоже, цілком задоволений.

У будь-якому разі, варто пам’ятати, що ці мозкові імплантати нібито вбили кілька мавп, а Ілон Маск досі заперечує, що це так. Якщо керування курсором – це справді все, на що здатен Neuralink, то, можливо, є більше перспектив у програмному забезпеченні для камер із функцією стеження за очима, яке не потребує хірургічного втручання в мозок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.