OpenAI хоче створити власні процесори штучного інтелекту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія MGX з Абу-Дабі веде переговори про фінансування амбітного плану Сема Альтмана щодо створення додаткових потужностей з виробництва напівпровідників для процесорів штучного інтелекту, повідомляє Financial Times. Якщо переговори матимуть успіх, цей крок буде відповідати стратегії Об’єднаних Арабських Еміратів, спрямованої на те, щоб стати ключовим гравцем у світовій індустрії штучного інтелекту.

Прагнення OpenAI до розробки своїх напівпровідників обумовлено необхідністю знизити залежність від графічних процесорів Nvidia для штучного інтелекту, таких як H100. Тим часом, окрім розробки процесорів штучного інтелекту, Сем Альтман хоче забезпечити їх стабільне постачання OpenAI і, можливо, іншим компаніям. Ставши свідком двох великих криз поставок напівпровідників останніми роками спочатку у автомобільної промисловості та індустрії ПК, та був у промисловості штучного інтелекту, вважає, що традиційні контрактні виробники чіпів немає достатніх виробничих потужностей задоволення глобального попиту чіпи штучного інтелекту.

Як повідомляється, генеральний директор OpenAI Сем Альтман підрахував, що вартість будівництва нових виробництв напівпровідників та допоміжної інфраструктури може сягнути 7 трильйонів доларів. Хоча досі неясно, чи є підприємство з виробництва чіпів проектом OpenAI або проектом Сема Альтмана, генеральний директор здійснює поїздки по всьому світу, спілкуючись із виробниками чіпів та шукаючи підтримки з боку держав, включаючи сінгапурську компанію Temasek.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія MGX орієнтована на штучний інтелект, створена ОАЕ, очолюється шейхом Тахнуном бен Заїдом ан-Нахайяном, радником національної безпеки. Компанія прагне зробити Абу-Дабі центром розвитку штучного інтелекту, використовуючи фінансові ресурси та політичну підтримку країни. Прагнення ОАЕ стати глобальним центром розвитку штучного інтелекту проявляється у їхніх зусиллях із залучення провідних діячів індустрії штучного інтелекту, у тому числі Ілона Маска, який висловив зацікавленість у партнерстві з країною Перської затоки для свого підприємства у галузі ШІ.

Активний підхід ОАЕ підкреслюється раннім прийняттям ініціатив у галузі ІІ, таких як призначення першого у світі міністра ІІ у 2017 році та відкриття аспірантури, орієнтованої на ІІ, у 2019 році. Ці зусилля демонструють відданість країни просуванню своїх позицій у цій галузі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.