Apple не зможе випустити AR/VR-гарнітуру Vision Pro у Китаї під оригінальною назвою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як пишуть китайські ЗМІ, корпорація Apple, ймовірно, не зможе використовувати для своєї AR/VR-гарнітури (або «просторового комп’ютера, як його називають у самій компанії) Vision Pro оригінальна назва на території Китаю. Справа в тому, що однойменну торгову марку в 2021 році зареєструвала Huawei – для безлічі галузей і продуктів, включаючи AR/VR-гарнітури і гаджети з екранами. Права на бренд на території Піднебесної належать Huawei до 2031 року.

За даними журналістів, Apple вже пробувала зареєструвати бренд Vision Pro у Китаї в 2023 році, але отримала відмову з боку регуляторів. Що ж до Huawei – вона поки не використовує таку назву, але, ймовірно, може використовувати її в майбутньому. Втім, китайська компанія має гаджети зі схожими назвами – Vision Glass і Vision. 

Інсайдери повідомляють, що Huawei працює і над власною гарнітурою змішаної реальності – за попередніми даними, вона коштуватиме приблизно на 20-40% дешевше кінцевого споживача, ніж Apple Vision Pro. Очікується, що пристрій надійде на ринок у 2024-2025 роках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.