Epic звинуватила Apple у невиконанні судового рішення

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Epic Games подала заяву до суду з вимогою притягнути корпорацію Apple до відповідальності за ухилення від виконання судової ухвали.

Реклама

На думку Epic, Apple продовжує незаконно стягувати комісії з транзакцій через альтернативні платіжні системи на платформі iOS, що є прямим порушенням раніше винесеного судового рішення.

У Epic стверджують, що повне дотримання рішення суду можливе лише за умови відмови Apple від стягнення будь-яких комісій із платежів, які здійснюються через сторонні сервіси.

Apple порушує судову заборону трьома способами. По-перше, щодо зовнішніх посилань компанія встановила нові збори та запровадила низку нових правил, які в сукупності роблять посилання комерційно невигідними. Ця нова комісія та супутня мережа обмежень підривають мету судової заборони, дозволяючи Apple продовжувати витягувати свої надмірні комісійні та роблячи фактично неможливим для розробника інформувати користувачів про альтернативну платформу для здійснення покупки та перенаправляти їх до неї.

По-друге, Apple, як і раніше, категорично забороняє будь-яке керування за допомогою «кнопок» або «інших закликів до дії». Зокрема, Apple не дозволяє використовувати зовнішні посилання, які нагадують «кнопку».

По-третє, Директива 3.1.3 Apple, як і раніше, забороняє деяким додаткам, включаючи всі мультиплатформні сервіси (тобто програми, які працюють на декількох платформах і дозволяють користувачам отримувати доступ до одного і того ж контенту на цих платформах, включаючи такі популярні ігри, як Minecraft), “всередині програми спонукати користувачів використовувати інший спосіб покупки, крім покупки в самому додатку”. Це формулювання прямо суперечить судовому рішенню, забороняючи будь-яке управління альтернативними способами здійснення покупок.

Реклама

Ця заява стала черговим етапом у тривалій юридичній боротьбі між двома технологічними гігантами. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ