Apple почала виробляти iPhone 15 у Бразилії

Apple почала виробляти iPhone 15 у Бразилії
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє ресурс 9to5Mac, корпорація Apple почала виробляти iPhone 15 в Бразилії на підприємстві Foxconn, розміщеному в місті Сан-Паулу. Компанія з Купертіно давно прагне диверсифікувати своє виробництво, але більша частина iPhone, як і раніше, збирається в Китаї.

Що ж стосується Бразилії – офіційно Apple не підтверджувала, що в цій країні виробляють її смартфони, але непрямі підтвердження, крім слів інсайдерів, є. Йдеться про ідентифікатори BR/A, що відображаються в інтернет-магазині “яблучних”.

Примітно, що в Бразилії поки що випускаються лише базові iPhone 15, а більш дорогі iPhone 15 Plus і 15 Pro імпортуються з Піднебесної. Як припускають експерти, це пов’язано з популярністю моделі початкового рівня в країні – місцева влада нещодавно збільшила податок на імпортну техніку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старт виробництва дозволив знизити вартість смартфона для кінцевого споживача на 300-350 доларів США, що для багатьох бразильців – відчутна сума. Крім Бразилії, Apple збільшує обсяги виробництва своєї продукції в Індії та В’єтнамі, щоб менше залежати від китайських партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.