Ілон Маск: Через п’ять років ШІ буде розумнішим за всіх людей разом узятих

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підприємець Ілон Маск вважає, що штучний інтелект (ШІ) до 2029 року може стати розумнішим за всіх людей разом узятих. Про це він написав у соцмережі Х (раніше Twitter).

Бізнесмен відреагував на пост в X з відео, на якому американський футуролог Реймонд Курцвейл говорить у подкасті коміка Джо Рогана, що до 2029 року ШІ відповідатиме людському рівню.

“Штучний інтелект, імовірно, буде розумнішим за будь-яку окрему людину наступного року. До 2029 року ШІ, ймовірно, буде розумнішим за всіх людей разом узятих”, – прокоментував Маск слова Курцвейла.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У листопаді підприємець заявив, що штучний інтелект став потенційною загрозою існуванню людства. “Уперше ми стикаємося з ситуацією, коли у нас є щось, що буде набагато розумнішим за найрозумнішу людину. <…> Є деяка ймовірність, вища за нуль, що ШІ вб’є нас усіх”, – зазначив Маск.

Навесні 2023 року бізнесмен зареєстрував організацію в галузі штучного інтелекту під назвою X.AI. Тоді Маск повідомив, що збирається розробити власний чат-бот зі ШІ під назвою TruthGPT як альтернативу “упередженому” ChatGPT компанії OpenAI.

Перед цим підприємець підписав відкритий лист експертів і представників сфери IT, у якому стверджувалося, що системи зі штучним інтелектом можуть становити небезпеку для суспільства. Підписанти закликали ШІ-лабораторії перестати навчати системи потужніші за GPT-4, доки не будуть створені загальні протоколи безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.