Названо найпоширеніші афери в Instagram

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Instagram – одна з найбільш широко використовуваних соціальних мереж у світі понад 2000 мільйонів користувачів, що служить магнітом для великої кількості аферистів. Вони використовують усілякі методи та хитрощі, щоб викрасти гроші або мати доступ до особистої інформації користувачів.

Найпоширеніші афери в Instagram

Це одні з найбільш повторюваних шахрайств у соціальній мережі:

Фішинг: Це практика, яка полягає у створенні помилкових веб-сторінок, щоб ви залишали свої особисті дані, такі як інформація про вашу кредитну карту та пароль. Наслідками будуть фінансові крадіжки або повна втрата вашого рахунку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як аферисти намагаються вас обдурити, щоб отримати ваші дані в Instagram за допомогою фішинг-методів? Кількома способами. Одна з найпоширеніших – це Stories з подарунками де вони вас позначають. Якщо вас попросять натиснути на URL-адресу, яка призводить до зовнішньої сторінки, можливо, це афера, і те, що вони шукають, – це отримати доступ до цієї конфіденційної інформації.

Іншими методами може бути надсилання вам прямого повідомлення або електронного листа, який радить вам, що ваш обліковий запис було порушено або загрожує закрити ваш рахунок якщо ви не виконаєте певної дії. Подумайте, що Meta ніколи не погрожував би видалити ваш профіль.

Також пам’ятайте що фішинг URL-адрес зазвичай це адреси, які не є офіційними, вони мають надзвичайно довгі посилання; повно цифр і символів.

Криптомонети: Існує ціла корумпована галузь, яка продає плани, курси та інвестиції, які обіцяють заробити тисячі євро, лише зробивши невеликі інвестиції в компанії сумнівного походження, які працюють з передбачуваною криптоактивністю.

Відповідь проста: будь-хто “ впливовий ” хто обіцяє вам швидкі та легкі виграші з криптовалютами – це хтось, хто хоче вас обманути. Ніколи не займайтеся будь-яким бізнесом через соціальну мережу, завжди використовуйте офіційні портали, щоб купувати продукти, і якщо ви хочете заглибитися у світ криптовалют, здобути мінімальні знання, щоб не потрапити в обман.

Високодохідні інвестиції: Це афера, яка гарантує, що ви зможете швидко розбагатіти після початкової інвестиції. Як тільки аферист отримає ваші гроші, він зникне. Виявити це шахрайство просто, оскільки вони постійно будуть обіцяти вам нелогічний “ успіх ”, який ніколи не здійсниться.

Подібно до поля криптовалюти, але може відбуватися в будь-якому секторі або з будь-яким типом помилкових обіцянок.

Занадто привабливі вакансії : В Instagram розповсюджується багато вакансій, але коли вас попросять поділитися приватною інформацією, це буде аферою. Вони можуть вимагати від вас дати свій банківський рахунок, копії документів тощо. Щоб уникнути цього шахрайства, шукайте передбачуваного роботодавця на LinkedIn або професійних сайтах з вакансіями (в Україні є декілька відомих).

Лотерейні афери та подарунки: Шахраї можуть сказати вам, що для отримання подарунка вам доведеться заплатити певну суму грошей або поділитися конфіденційною інформацією. Коли жеребкування буде реальним, вам потрібно буде лише дати “ Подобається ” публікації, дотримуватися її, позначати та коментувати, але не багато іншого. Будьте підозрілі, якщо вони попросять вас надати особисту інформацію або якщо вони будуть змушувати вас переходити на сумнівні сайти (URL-адреси).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.