За чутками, MacBook Pro з процесором M4 вже розробляється в Apple

За чутками, MacBook Pro з процесором M4 вже розробляється в Apple
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple випустила нові моделі MacBook Pro з індексом M3 у жовтні 2023 року, але компанія ще не готова збавляти оберти. Подейкують, що лінійка MacBook Pro M4 вже знаходиться в розробці.

Перехід на Apple Silicon від Intel залишив багато невідомих, наприклад, як часто Apple буде змінювати та випускати чіпсети. Пандемія COVID-19 внесла свої корективи і зруйнувала будь-яку можливість передбачити цикл на ранній стадії, але чутки про те, що M4 перебуває в розробці, натякають на те, чого очікувати в майбутньому.

У жовтні 2023 року Apple Silicon увійшла у своє третє покоління, анонсувавши три чипсети – M3, M3 Pro та M3 Max. Це був перший випадок, коли Apple анонсувала одразу три чіпи, залишивши лише M3 Ultra на більш пізній термін.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ходять чутки про розробку M4, незважаючи на те, що MacBook Air на базі M3 був випущений лише за кілька днів до цього. Apple завжди наполягає на наступному продукті всередині компанії, але це знову піднімає питання частоти.

Цикл випуску кремнію Apple

Цикл випуску M1 було продовжено з кількох причин, насамперед через пандемію та її вплив на ланцюжок поставок. Вперше M1 був представлений у листопаді 2020 року, а цикл випуску був завершений у березні 2022 року.

M2 пройшов прискорений цикл випуску, починаючи з його презентації в червні 2022 року і закінчуючи випуском M2 Ultra в червні 2023 року – всього на один рік пізніше.

Минуло лише кілька місяців, і в жовтні 2023 року було представлено M3 разом з M3 Pro та M3 Max. Схоже, що M3 Ultra може бути представлений десь між червнем і листопадом 2024 року.

Залишається M4, який буде анонсований не раніше кінця 2024 або початку 2025 року. Здається неймовірним, що Apple буде щорічно змінювати чіпсети та лінійки продуктів для Mac, але вона вже робить це з iPhone.

Чутки, що натякають на те, що буде далі

Нагадаємо, що однією з важливих причин, чому Apple перейшла до Apple Silicon, була можливість контролювати конвеєр виробництва і знати, коли з’являться нові чіпи. Intel не давав компанії такої можливості, залишаючи деякі лінійки продуктів нудитися через постійні затримки з випуском чіпів.

Чутки про M4 з’явилися з недбалого коментаря наприкінці інтерв’ю про Apple Car, яке провів Марк Гурман з Bloomberg. Ця інформація була вперше висвітлена на MacRumors.

Не потрібно мати глибокі галузеві джерела, щоб знати, що Apple працює над M4, але терміни не завжди були передбачуваними. Гурман заявив, що M4 “щойно розпочав офіційну розробку”, що дає змогу зазирнути в потенційний графік випуску наступного покоління Apple Silicon.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.