Україна приєднується до розробки цифрового гаманця в ЄС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Європейський парламент підтримав створення Європейського гаманця цифрової ідентифікації (EUDI). Україна приєднається до пілотного проєкту, де буде проводитися тестування транскордонної взаємодії “Дії”. Про це повідомив Михайло Федоров у своєму Telegram.

Країни-учасники консорціуму POTENTIAL повинні представити свої національні гаманці протягом двох років, їх тестування має завершитися до квітня 2025 року.

Федоров зауважив, що Україна – єдина країна, яка ще не є членом Євросоюзу, але активно долучається до процесу створення майбутньої електронної ідентифікації в ЄС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цифровим гаманцем України є “Дія”. Після запуску пілоту цифрового гаманця в Європейському Союзі українці матимуть можливість використовувати “Дію” там, а європейці – свої цифрові гаманці в Україні.

“За допомогою цифрового гаманця можна буде зручно й безпечно відкривати банківський рахунок онлайн, мати постійний доступ до водійських посвідчень у телефоні, користуватися електронним підписом та отримувати електронні медичні рецепти”, – додав Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.