Як NVIDIA лідирує у світі, роблячи ШІ зручним для користувача

Як NVIDIA лідирує у світі, роблячи ШІ зручним для користувача
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Може здатися, що штучний інтелект і всі пов’язані з ним досягнення це дуже новий винахід. Насправді він існує вже багато років, і NVIDIA є одним з ключових лідерів в області доступного ШІ. Можливо, цифра вас здивує, але більше 100 мільйонів людей можуть працювати з ШІ локально за допомогою графічних процесорів GeForce RTX і NVIDIA RTX – і багато хто навіть не замислювався про те, що це означає. Ця концепція набула широкого розголосу останнім часом, але вона далеко не абстрактна, адже ви використовуєте такі інструменти щодня. Хочете дізнатися, що це насправді означає для вас? NVIDIA очолює цю роботу зі своєю серією AI Decoded. Але перш ніж ви дійдете до цього, давайте подивимося на потужність NVIDIA та її графічних процесорів RTX.

Як RTX забезпечує штучний інтелект?

Якщо ви геймер або творець контенту, ви, ймовірно, вже багато знаєте про NVIDIA GeForce RTX і графічні процесори NVIDIA. Вони забезпечують неперевершений рівень продуктивності і знаходяться на передньому краї графічних можливостей вашого ПК, будь то гра або редагування відео.

Можливо, ви не знаєте, що графічні процесори GeForce RTX та NVIDIA RTX оснащені спеціальними прискорювачами ШІ під назвою Tensor Cores, які значно підвищують продуктивність ШІ у всіх найвибагливіших програмах та додатках, які ви використовуєте протягом дня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Така продуктивність вимірюється в тераопах або трильйонах операцій за секунду (також відомих як TOPS). Останнє покоління графічних процесорів RTX досягає продуктивності майже 200 AI TOPS, а найпотужніший настільний GPU GeForce RTX 4090 – понад 1300 AI TOPS, і ще вища продуктивність професійних графічних процесорів NVIDIA RTX, таких як NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU. Чи не знаєте, що це означає? Вважайте, що це кінська сила вашої відеокарти і вважайте, що більше – значить більше!

Протягом багатьох років NVIDIA впроваджує такі технології, щоб щодня надавати найкращий досвід роботи зі штучним інтелектом. Але на що спрямована вся ця міць? Гарне питання.

Чи дійсно я використовую ШІ, не усвідомлюючи цього?

Так! NVIDIA – експерт у створенні неймовірно простого та доступного програмного забезпечення, яке пропонує безліч переваг завдяки силі ШІ. Це означає, що навіть якщо ви не особливо знаєтеся на технологіях, ви все одно майже напевно отримуєте вигоду.

Очевидний приклад – переваги для геймерів. Неважко зрозуміти, чому відмінна відеокарта так корисна для затятих геймерів. Однак ви, можливо, не замислювалися над тим, що робить штучний інтелект. Чи помітили термін DLSS? Це те, про що ми говоримо. Остання версія генерує додаткові пікселі за допомогою супердозвіл та генерації кадрів на основі ШІ, завдяки чому ви отримуєте вищу частоту кадрів, ніж раніше, і все це при вищій роздільній здатності. Крім того, вона може покращити трасування променів за допомогою функції Ray Reconstruction. Ігри ще ніколи не виглядали так добре, і все це завдяки потужності графічних процесорів NVIDIA GeForce RTX та використанню штучного інтелекту.

Однак за межами ігор NVIDIA та її використання ШІ допомагають ще більше, ніж ви можете собі уявити. Є Chat With RTX, який являє собою локальний та персоналізований чат-бот, простий у використанні та безкоштовно завантажується. Він запускається локально на вашому комп’ютері або робочій станції з можливістю підключення локальних файлів у системі до великої мовної моделі, що підтримується, щоб ви могли швидко отримувати релевантні відповіді на свої запити.

Під час перегляду улюблених серіалів RTX Video використовує штучний інтелект для підвищення якості потокового відео та додавання HDR, причому включення цієї функції в браузері Chrome займає лише один клік.

Якщо ви регулярно здійснюєте відеодзвінки, вам знадобиться NVIDIA Broadcast з безліччю функцій штучного інтелекту, таких як видалення небажаних фонових звуків, заміна або розмиття зображень за допомогою визначення країв, а також згладжування неякісних зображень, щоб ви виглядали професійніше. Також є функції Auto Frame та Eye Contact, щоб ви завжди залишалися у центрі екрану.

Відеоредактори також можуть скористатися інструментом Magic Mask у DaVinci Resolve для коригування за допомогою штучного інтелекту, а в Adobe Premiere Pro є функція Auto Reframe, яка визначає та відстежує найважливіші елементи у відео та змінює контент для різних співвідношень сторін. З NVIDIA GeForce RTX або NVIDIA RTX GPU цей процес відбувається вчетверо швидше, ніж на CPU. Ознайомтеся з NVIDIA Canvas, якщо ви є художником і хочете, щоб штучний інтелект допомагав вам у цьому.

Nvidia пояснить усе, що вам потрібно знати про штучний інтелект

Легко повірити, що ШІ не для вас, тому що він надто складний або просто не відповідає вашим потребам. Насправді він покликаний покращити ваше життя, і NVIDIA прагне роз’яснити світ ШІ. Для цього вона видає серію статей AI Decoded. Щотижня компанія розкриває таємниці ШІ, демонструючи, наскільки він доступний для всіх нас, а також розповідає про нове обладнання, програмне забезпечення та інші інструменти для користувачів RTX PC. Це захоплююче читання про світ ШІ та про те, як він може вам допомогти. Ознайомтеся з нею прямо зараз, щоб дізнатися більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.