Топ-5 причин, щоб купити планшет у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У свій час був бум на планшети, приблизно 10-12 років тому. Мій перший планшет, придбаний 15 років тому, взагалі не мав Wi-Fi модуля — доводилося до нього підключати провід через спеціальний перехідник. А потім технології пішли далі та стали популярні смартфони. Виробники ще почали робити величезні смартфони — «лопатофони», з діагоналлю, як у планшета. Але потім планшети практично вийшли із моди.

Наразі знову йде тенденція на відродження формату планшетів. Після кількох років затишшя на ринку маса різноманітних пристроїв. Поговоримо про те, для чого може стати в нагоді планшет у 2024 році – не забудьте поставити лайк і підписатися на мій блог.

Зручність для роботи

Часто планшет зручно використовувати для роботи завдяки великій діагоналі дисплея. Чим ширша діагональ, тим більше може бути масштаб об’єктів на екрані і тим зручніше керувати програмами. Також сучасний гаджет можна використовувати як другий дисплей під час роботи з персональним комп’ютером. Плюс багато специфічних програм можуть бути адаптовані саме під таку діагональ екрану.

За допомогою підставки або спеціального чохла планшет можна використовувати як комп’ютер, підключивши до нього бездротову клавіатуру і мишку через Bluetooth. Набагато зручніше, ніж носити із собою громіздкий ноутбук.

Зручність для дому

Для тих, хто звик дивитися фільми або Youtube зі смартфона, лежачи на дивані — краще для цієї мети використовувати планшет: екран значно більший. Тут також можна знайти плюс у тому, що основний смартфон буде рідше використовуватися, а значить, його батарея набагато довше збереже властивості накопичувати енергію. Поза вдома – смартфон, вдома – планшет.

Зручно для дітей

Маленькій дитині смартфон навряд чи підійде краще використовувати планшет. На нього можна поставити різні програми, ігри, дивитися мультфільми. З доступом до потрібного контенту проблем немає – є різні фільтри, які допоможуть захистити дитину від небажаного та небезпечного контенту.

Зручно для малювання

Деякі планшети створюються з нахилом для графіки. Можна створювати будь-які шедеври на дисплеї за допомогою спеціального інструменту – Стілус. Більше того, планшети використовують навіть студенти худграфічних ВНЗ для навчання. Також на такому пристрої можна займатися обробкою відео та ретушшю фотографій — за допомогою стілусу зручніше, ніж на комп’ютері.

Планшет у ролі запасного пристрою

Багато планшетів підтримують мобільний зв’язок, а це означає, що такий пристрій є практично смартфоном. Сів чи зламався смартфон? Завжди у запасі залишається планшет. Тим більше, що за допомогою синхронізації можна підтримувати однаковий контент на двох пристроях відразу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.