Microsoft впевнена, що її неодноразово намагалися зламати російські хакери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft нещодавно повідомила у своєму блозі, що зіткнулася з постійними спробами російських хакерів проникнути в її систему. Остання серія зломів перегукується з аналогічним інцидентом, що стався в листопаді минулого року, коли вдалося отримати доступ до електронної пошти високопоставлених керівників Microsoft. Після внутрішнього розслідування вдалося з’ясувати, що в обох випадках винуватцем злому були хакери з угруповання Midnight Blizzard.

Якщо минулорічна атака, як повідомляють аналітики, була спрямована на збір адрес електронних скриньок, то в останньому зломі видно, що група неодноразово намагалася проникнути всередину системи Microsoft і отримати доступ до її вихідного коду. У відповідь на це Microsoft надіслала звіт про інцидент до Комісії з цінних паперів і бірж США.

Хоча точні мотиви хакерів залишаються незрозумілими, Microsoft припускає, що вони можуть використовувати адреси електронних пошт, отримані під час листопадового злому, для майбутніх атак.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики припускають, що Midnight Blizzard у минулому організувала гучні атаки, включно зі зламом Демократичного національного комітету 2016 року і зламом SolarWinds 2020 року, унаслідок чого було скомпрометовано деякі урядові мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.