Нейромережа від Google перетворює прості картинки на міні-ігри

Час читання: < 1 хв.

Google DeepMind нещодавно представила Genie. Модель штучного інтелекту може створювати невеликі інтерактивні ігри зі статичних зображень. Найцікавіше, що ШІ не потребує текстових описів – навчання відбувається на основі відеофрагментів.

Реклама

Вивчаючи ролики з відеоігор, Genie визначає, які елементи повинні виступати в якості об’ємного ландшафту, а які – в якості ігрового персонажа. Так інструмент може створювати невеликі ігрові рівні із зображень, ескізів, рендерів або фотографій. У базі знань уже налічується понад 200 000 геймплейних роликів, узятих з YouTube.

Зараз читають  OpenAI не отримує виплати від Apple за використання ChatGPT в iOS 18

Поки що можливості штучного інтелекту сильно обмежені – Genie створює тільки двовимірні міні-ігри тривалістю лише 16 кадрів, а швидкість генерації становить 1 кадр на секунду.

Надалі Google планує розширити можливості нейромережі для створення інших видів інтерактивного контенту. У компанії також вважають, що Genie зможе збільшити ефективність навчання деяких роботів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.