Експерт пояснив, чи можуть заблокувати Telegram в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останніми днями в інформаційному просторі все частіше лунають припущення щодо можливого блокування месенджера Telegram в Україні. Згідно з одними оцінками, можлива заборона певних каналів саме на українській території. Однак повне блокування Telegram в Україні неможливе суто технічно.

Meta.ua звернулася за коментарем до Григорія Маленка, IT-підприємця та депутата Київради із проханням пояснити, чи можливе блокування Telegram в Україні.

“Не дуже вірю в цю заборону, так як не бачу її вигодонабувачів. Наскільки я знаю, відповідні структури в державі комунікують з представниками сервісу й питання, які їх турбують —  мають вирішуватись. З технічної точки зору блокування, принаймні обмежене — можливе. Але наскільки воно буде успішним й тривалим сказати складно. Станом на зараз не думаю, що до цього дійде. Третє. Поки що виглядає так, що для тих хто може прийняти відповідне рішення користі від використання Telegram більше, ніж потенційних ризиків. Тому сервіс займає те місце, яке зараз займає”, — розповів Григорій Маленко.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.