Новини України та Світу

У США планують заблокувати TikTok через загрозу національній безпеці

Share

У Сполучених Штатах планують заблокувати застосунок TikTok та інші розробки компанії ByteDance через її зв’язок із комуністичною партією Китаю, що розцінюється як співпраця з іноземним противником і становить загрозу національній безпеці США. Закон, внесений до Конгресу, ставить ультиматум розробникам TikTok: або вони припиняють співпрацю з Китайською партією, або все, пов’язане з ByteDance, буде заблоковано на території США.

У разі ухвалення закону, у китайської компанії ByteDance буде приблизно п’ять місяців на те, щоб відмовитися від управління TikTok. Водночас великі американські компанії Apple і Google зобов’язані будуть припинити підтримку TikTok та інших додатків, пов’язаних із ByteDance.

Представник TikTok зазначив, що дії влади США – це пряма заборона застосунку, хоч би як творці закону намагалися це приховувати. За словами представника, це порушує права всього населення Штатів на Першу поправку і позбавляє 5 мільйонів малих підприємств платформи, яка допомагає розвивати і створювати нові робочі місця в країні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підкреслю, що Сполучені Штати вже давно борються з китайською партією і намагаються розірвати її співпрацю з великими китайськими додатками, незважаючи на те, що генеральний директор TikTok Шоу Зі Чу заперечує таку співпрацю.

Раніше пропозиція заблокувати TikTok з’являлася у депутатів Великої Британії, Австралії, Ірландії, Нідерландів та інших країн Заходу. У деяких країнах блокування пом’якшують – лише заборонять використовувати застосунок державним службовцям для забезпечення безпеки в разі стеження з боку китайців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: TikTok
  • Останні записи

    Ось чому Windows XP не варто використовувати у 2024-му році (відео)

    Техноблогер Ерік Паркер опублікував цікавий відеоролик: він показує, як Windows XP відстала від часу в…

    17.05.2024

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024

    ASUS розкрила характеристики свого ноутбука на Snapdragon X Elite

    В'єтнамське відділення ASUS випадково опублікувало зображення та характеристики першого ноутбука компанії з процесором Qualcomm Snapdragon…

    17.05.2024

    Motorola представила новий смартфон у якого задня панель з дерева

    Сімейство смартфонів Motorola поповнила флагманська модель X50 Ultra. Крім потужного заліза, просунутої камери та «кіберспортивного»…

    17.05.2024

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024