Пошук Google кардинально зміниться

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google розповіла у своєму блозі про нововведення, які почнуть з’являтися в її пошуковій системі починаючи з березня. Вона боротиметься з низькоякісним контентом, посилання на який зусиллями SEO-оптимізаторів зараз потрапляють на самий верх видачі.

Інженери Google внесли зміни в алгоритми, які визначають, що той чи інший сайт не несе користі, а був створений виключно для того, щоб засмічувати пошукову видачу. Нові алгоритми набагато ефективніше фільтрують сторінки, які містять неоригінальний і неякісний контент. Крім того, компанія розширила поняття спаму і тепер ставитиме цю позначку поруч із посиланнями на сумнівні статті, розміщені навіть на популярних і авторитетних ресурсах, тим самим попереджаючи користувача про те, що публікація може завдати йому шкоди.

Багато веб-майстрів шкодять пошуковим системам винятково з прагматичною метою: вони створюють сайти, на яких нібито є відповідь на будь-яке запитання, але насправді користувач бачить перед собою безглуздий набір слів, єдиним завданням якого було заманити його на цю сторінку. Тим самим вони збільшують відвідуваність сайтів і кількість переглядів реклами, на якій заробляють. Побічно від цього виграє і Google (адже цій компанії належить одна з найбільших рекламних мереж), але якість пошуку страждає і дедалі більше людей відмовляються від пошукових систем, вважаючи за краще знаходити потрібну інформацію в нейромережевих чат-ботах (наприклад, ChatGPT).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.