Microsoft припиняє підтримку програм для Android у Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Несподіваним кроком компанія Microsoft оголосила, що припиняє підтримку програм для Android у Windows 11 з 5 березня 2025 року. Зокрема, припиняється підтримка Windows Subsystem for Android (WSA), яка була ключовою для запуску Android-додатків у Windows 11.

Вперше представлена у 2021 році, WSA дозволяла користувачам легко завантажувати програми для Android або отримувати їх з Amazon App Store. Ця функція швидко набула популярності, але її майбутнє зараз здається невизначеним.

Про рішення Microsoft припинити підтримку WSA стало відомо з оновлення документації для розробників. Не дивно, що зміна впливає на Amazon Appstore на Windows, а також на будь-які додатки та ігри, що залежать від WSA.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заява Microsoft про припинення підтримки Android означає, що починаючи з 5 березня 2024 року користувачі не зможуть встановлювати нові програми для Android через Amazon Appstore на Windows 11.

Однак ті, хто вже має встановлені програми, можуть продовжувати користуватися ними до 5 березня 2025 року, а оновлення будуть доступні до цього часу. Що станеться після цієї дати, наразі незрозуміло. Можливо, програми взагалі перестануть працювати або просто втратять офіційну підтримку.

Amazon також підтвердила припинення підтримки, заявивши, що розробники не зможуть надсилати нові програми для Windows 11 після 5 березня 2024 року. Розробники з існуючими програмами можуть надсилати оновлення до моменту закриття Amazon Appstore на Windows 11.

Рішення Microsoft залишає невизначеною долю додатків для Android на Windows 11. Хоча компанія не надала офіційних причин припинення підтримки WSA, це може бути пов’язано з низьким рівнем використання сервісу або з технічними проблемами.

Користувачам, зацікавленим у запуску Android-додатків на Windows, варто повернутися до основ. Тобто до використання сторонніх емуляторів Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.