Windows 11 стане ще більш вимогливою

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Windows 11 спочатку були дуже завищені вимоги до обладнання. UEFI і Secure Boot – стали обов’язковими для запуску операційної системи, крім того, Microsoft вимагає, щоб у вас був процесор нового покоління (не раніше 2018 року випуску) з підтримкою модуля TPM.

Реклама

Всі побурчали, але змирилися, тим більше, що Microsoft трохи пом’якшила початкові умови для запуску Windows 11 . Якщо ваш комп’ютер не повністю відповідав вимогам, операційна система сповіщала про це, але все одно встановлювалася.

З більш застарілим обладнанням було складніше, але завдяки танцям з бубном Windows 11 можна було встановити на будь-який калькулятор.

Хоча я цього ніколи не розумів. Ні, я розумію, що люди завжди тягнуться до нового, хоча Windows 10 буде підтримуватися ще кілька років. Але підвищені вимоги нової операційної системи частково виправдовуються її ненажерливістю. Хто б не говорив, а Windows 11 споживає більше системних ресурсів, хоч і не на багато.

Але скоро лавочку прикриють. На даний момент остання версія Windows 11 – 23H2, оновлення 24H2 вже готують до випуску, воно з’явиться за місяць. І деякі користувачі, які беруть участь у програмі тестування, вже оцінили його…

В одних система перестала завантажуватись, інші не можуть запустити раніше встановлені програми. Виявилося, що Windows 11 24H2 вимагатиме від процесора в обов’язковому порядку набір інструкцій POPCNT. А їх підтримують лише більш-менш нові процесори.

Так що якщо ви якимось чудовим чином “завели” Windows 11 на своєму Core i3 першого покоління, то є не маленька ймовірність того, що з виходом поновлення 24H2 система перестане працювати на вашому комп’ютері!

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ