TechCrunch: Скомпрометовані дані мільйонів користувачів Facebook, Google, WhatsApp та TikTok

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє інтернет-видання TechCrunch, мільйони користувачів таких інтернет-гігантів як Facebook, Google, WhatsApp і TikTok зазнали загрози безпеці своїх акаунтів. 

Причиною став витік даних, допущений азіатською технологічною компанією YX International, що спеціалізується на маршрутизації текстових повідомлень. Згідно з інформацією, опублікованою в TechCrunch, внаслідок недбалості з боку YX International конфіденційні коди двофакторної автентифікації користувачів опинилися у відкритому доступі. 

Уразливість у системі безпеки даних YX International була виявлена ​​незалежним дослідником у сфері кібербезпеки Анурагом Сеном. За його даними, внутрішня база YX International з конфіденційною інформацією була доступна онлайн за публічною IP-адресою без захисту паролем. Хоча невідомо, чи реально скомпрометовані акаунти користувачів, сам інцидент ставить під загрозу безпеку особистих даних мільйонів людей по всьому світу. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представник YX International заявив, що вразливість на даний момент усунута, проте подробиці події поки не розголошуються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.