На Apple подано колективний позов через обмеження iCloud та функції резервного копіювання на iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У новому колективному позові стверджується, що Apple “підвищила ціни на iCloud до такого рівня, що сервіс приносить майже чистий прибуток”. Як вперше повідомило агентство Bloomberg Law, позивачі звинувачують Apple у “спотворенні конкурентного середовища”, дозволяючи iCloud лише керувати резервними копіями пристроїв та іншими потребами у зберіганні даних.

Реклама

“Власникам пристроїв Apple надається 5 ГБ безплатного простору в iCloud, але, як свідчать доходи Apple від iCloud, більшість користувачів вважають, що цього недостатньо для їхніх потреб зберігання, і купують додатковий план зберігання в iCloud”, – йдеться в позові.

Як відомо, безплатний рівень iCloud залишається обмеженим до 5 ГБ пам’яті з моменту його представлення Стівом Джобсом на конференції WWDC 2011.

Значна частина позову акцентується на тому, що користувачі iPhone мають лише один варіант, коли йдеться про повне резервне копіювання пристрою, і цей варіант – власний сервіс iCloud від Apple. А iCloud, як ми всі знаємо, надає лише 5 ГБ безплатно.

Таким чином, позивачі стверджують, що Apple “заважає конкуруючим хмарним платформам пропонувати повноцінне хмарне рішення, яке може ефективно конкурувати з iCloud”. Тобто Apple може обмежити безплатне сховище iCloud до 5 ГБ, знаючи, що більшість людей будуть змушені підписуватися і платити за більший обсяг сховища лише для того, щоб створювати резервні копії своїх пристроїв.

“Немає жодних технологічних або безпекових обґрунтувань для того, щоб Apple зобов’язувала використовувати iCloud для файлів з обмеженим доступом”, – йдеться в позові. “Apple проводить це розмежування лише для того, щоб обмежити конкуренцію і надати перевагу своєму продукту iCloud над конкуруючими хмарними платформами”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело9to5mac

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: