На Apple подано колективний позов через обмеження iCloud та функції резервного копіювання на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новому колективному позові стверджується, що Apple “підвищила ціни на iCloud до такого рівня, що сервіс приносить майже чистий прибуток”. Як вперше повідомило агентство Bloomberg Law, позивачі звинувачують Apple у “спотворенні конкурентного середовища”, дозволяючи iCloud лише керувати резервними копіями пристроїв та іншими потребами у зберіганні даних.

“Власникам пристроїв Apple надається 5 ГБ безплатного простору в iCloud, але, як свідчать доходи Apple від iCloud, більшість користувачів вважають, що цього недостатньо для їхніх потреб зберігання, і купують додатковий план зберігання в iCloud”, – йдеться в позові.

Як відомо, безплатний рівень iCloud залишається обмеженим до 5 ГБ пам’яті з моменту його представлення Стівом Джобсом на конференції WWDC 2011.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Значна частина позову акцентується на тому, що користувачі iPhone мають лише один варіант, коли йдеться про повне резервне копіювання пристрою, і цей варіант – власний сервіс iCloud від Apple. А iCloud, як ми всі знаємо, надає лише 5 ГБ безплатно.

Таким чином, позивачі стверджують, що Apple “заважає конкуруючим хмарним платформам пропонувати повноцінне хмарне рішення, яке може ефективно конкурувати з iCloud”. Тобто Apple може обмежити безплатне сховище iCloud до 5 ГБ, знаючи, що більшість людей будуть змушені підписуватися і платити за більший обсяг сховища лише для того, щоб створювати резервні копії своїх пристроїв.

“Немає жодних технологічних або безпекових обґрунтувань для того, щоб Apple зобов’язувала використовувати iCloud для файлів з обмеженим доступом”, – йдеться в позові. “Apple проводить це розмежування лише для того, щоб обмежити конкуренцію і надати перевагу своєму продукту iCloud над конкуруючими хмарними платформами”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.