Apple все ж таки залишить підтримку веб-додатків в iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple зробила несподіваний поворот у своїй політиці щодо веб-застосунків в iOS. Компанія оголосила [ PDF ], що продовжить надавати можливість розміщувати веб-програми на домашньому екрані iOS в Європейському Союзі, скасовуючи своє раніше рішення про їх видалення.

Це рішення було викликано ухваленням Закону про цифрові ринки (DMA) в Європі, який вимагає від Apple допускати альтернативні браузерні движки на платформі iOS. Компанія спочатку вважала, що це порушує безпеку та конфіденційність користувачів, оскільки веб-застосунки тісно інтегровані з власним двигуном WebKit і ядром системи. Тому всередині Apple вирішили припинити підтримку веб-додатків у бета-версії iOS 17.4, що викликало невдоволення та критику з боку розробників та користувачів.

Однак після отримання численних запитів Apple змінила свою думку і заявила, що продовжить підтримку цієї функціональності в ЄС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Веб-програми, розміщені на домашньому екрані iOS, як і раніше, працюватимуть на основі WebKit і відповідатимуть моделям безпеки та конфіденційності для нативних програм iOS. Це означає, що компанія не буде допускати інші браузерні движки для веб-додатків, а також не перебудовуватиме свою архітектуру підтримки веб-додатків.

Apple обіцяє повернути підтримку веб-додатків до iOS 17.4, яка має вийти на початку березня. Це хороша новина для тих, хто використовує веб-програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.