iOS 18: індустрія ШІ-серверів прагне відвоювати бізнес у Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними тайванської дослідницької компанії TrendForce, виробники ШІ-серверів сподіваються отримати замовлення від Apple напередодні довгоочікуваної презентації нових ШІ-функцій, яка має відбутися наприкінці цього року.

Виробник серверів Supermicro, як повідомляється, «агресивно розширює» свої зусилля щодо отримання замовлень від Apple, пов’язаних із штучним інтелектом. Цього року компанія може подвоїти постачання ШІ-серверів завдяки замовленням від існуючих клієнтів, включаючи CoreWeave та Tesla.

Наприкінці минулого року аналітик Мінґ-Чі Куо повідомив, що у 2024 році Apple витратить близько $4,75 млрд на сервери для підтримки своїх технологій штучного інтелекту, порівняно із $620 млн у 2023 році. Цього року компанія може придбати до 20 000 серверів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що на WWDC цього року Apple анонсує низку нових функцій штучного інтелекту у рамках презентації iOS 18 та інших оновлень програмного забезпечення. Учора на щорічних зборах акціонерів генеральний директор Apple Тім Кук заявив , що в 2024 році компанія «відкриє нові горизонти» в галузі генеративного ШІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.