Експерт пояснив, чому зросла ціна на Bitcoin

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку тижня вартість криптовалюти Bitcoin зросла до 56000$ за одиницю. Для багатьох інвесторів це стало несподіванкою.

Meta.ua звернулася до фінансового аналітика Андрія Шевчишина із проханням пояснити таке різке зростання ціни на Біткоїн.

Далі пряма мова експерта

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Все досить прозаїчно: напередодні був дуже великий приплив нових коштів до ETF-фондів. Якщо сумарно подивитися, то це 515 тисяч доларів. Ці кошти дуже швидко пішли на ринок. Вхідний грошовий потік і спричинив таку вартість біткоїна. ETF отримують кошти та спрямовують їх на ринок.

Склалася ситуація, коли за один день на ринок заходить півмільйона доларів, а всі інші починають гальмувати продаж біткоїну. Відбувається нестача пропозиції і курс швидко змінився. Також ми стоїмо на порозі халвінгу, який відбудеться у квітні. Все більше криптовалюту розглядають як форму збереження коштів, захищену від інфляції. Про це навіть інвестиційні банки починають казати. Криптовалюта все більше заохочує нових інвесторів, кількість грошей зростає і спрямовується на купівлю нового біткоїну.

Тобто рушійна сила в цій історії – це біткоїн-фонди. У перспективі вони можуть стати настільки великим, що будуть формувати ситуацію на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.