Qualcomm продемонструвала можливості процесора Snapdragon X Elite при роботі з ШІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Qualcomm представила відео, що демонструє, що ноутбук з Snapdragon X Elite значно перевершує ноутбук Intel Core Ultra 7 за продуктивністю при роботі з ШІ. У короткому відеоролику не названа модель ноутбука з Snapdragon X Elite та “новаторською” потужністю NPU в 45 Tops продемонструвала можливості штучного інтелекту. В рамках тестів проведених Qualcomm використовувалися вбудовані процесори, а не хмарні обчислення.

Завдання створення зображення Summer Fruits було виконано ноутбуком Snapdragon X Elite за 7,25 секунди, тоді як ноутбук Intel Core Ultra 7 виконав те ж завдання за 22,26 секунди. Qualcomm продемонструвала, що вона була чесна у використанні стабільного випуску diffusion. На одному зі скріншотів було продемонстровано, що розробники Snapdragon використовували оптимальну конфігурацію для чіпа Intel, розділивши обробку між процесором Meteor Lake, NPU та графічним процесором таким чином, щоб версія 1.5 генератора зображень працювала найефективніше.

У тестах GIMP Qualcomm налаштувала дві машини для створення зображень за допомогою штучного інтелекту. Цього разу завдання свідчило: “Величезний лев, що гріється в променях золотого післяполуденного сонця”. Плагін штучного інтелекту Snapdragon X Elite, що використовує технологію Qualcomm AI Stack, закінчує обробку завдання набагато швидше, ніж плагін Intel OpenVINO. Qualcomm стверджує, що ця демонстрація показує здатність їх чіпа перевершити конкурента x86, генеруючи у 10 разів більше зображень за той самий період часу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не дивно, що майбутній чіп Qualcomm так вражаюче оминає конкурентів у тестах NPU. Snapdragon X Elite офіційно заявляє, що його максимальна потужність для робочих навантажень штучного інтелекту становить 45 Tops, тоді як в офіційних матеріалах Intel йдеться про максимальну потужність 34 Tops для серії Core Ultra.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.