Що стане наступним хітом від Apple

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Apple відмовилася від створення безпілотного автомобіля Амбітний проект, над яким працювали дві тисячі співробітників, обіцяв компанії вихід на нову аудиторію та мільярди доларів виручки. Чим тепер інженери Купертіно нас дивуватимуть?

Реклама

Штучний інтелект – хайпово, але як заробляти?

Каліфорнійський IT-гігант відчайдушно намагається наздогнати решту гравців ринку в галузі штучного інтелекту. Поки Google, Meta*, Microsoft та OpenAI випускають одну проривну нейромережу за іншою, виробник iPhone продовжує пропонувати невеликі прикладні ІІ-функції на кшталт обробки фотографій або клонування голосу.

Тім Кук пообіцяв , що цього року корпорація представить більше технологій генеративного штучного інтелекту. Агентство Bloomberg передавало інсайди про функції резюмування текстів, автодоповнення програмного коду, створення персональних плейлистів. Є шанс, що порозумнішає і Siri.

Але все вищезгадане – це знову функції для існуючих пристроїв, а не самостійні продукти. Важко уявити, як штучний інтелект зможе забезпечити Apple стабільне джерело прибутку, а не короткочасне зростання інтересу до iPhone, iPad та Mac. Фінансове питання — хвора тема для «яблучної» компанії, якій тільки-но вдалося подолати спад продажів. Ще й Microsoft змістила її з позиції найдорожчої корпорації у світі.

Зате Купертіно має всі ресурси для розробки проривних технологій: десятки мільярдів доларів кешу і кваліфіковані фахівці з машинного навчання, які звільнилися після згортання проекту Apple Car.

Змішана реальність – цікаво, але складно

Vision Pro привів у захват багатьох, але у дебютної версії пристрою маса мінусів. Насамперед це надто громіздкий і дорогий гаджет із ледь вловимою користю. Аналітики вважають, що новий продуктовий напрямок Apple навряд чи почне приносити прибуток у найближчі роки.

Відомо, що техногігант працює над більш легким і доступним сиквелом просторового комп’ютера. Але його справжня мета — вмістити високу якість зображення, широку функціональність і гідну автономність у розумних окулярах, які мало відрізняються від звичайних. Досягти всього і одразу прямо зараз неможливо. Швидше за все, на створення такого аксесуару піде кілька років. Хоча і тут знадобляться інженерні уми, які займалися створенням автомобіля.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: