Google має намір інтегрувати Gemini в усі Android-смартфони у 2025 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google розповіла про свої плани щодо інтеграції своєї просунутої мовної моделі штучного інтелекту Gemini у смартфони під управлінням операційної системи Android вже наступного року. Це розвиток раніше представленої зменшеної версії моделі штучного інтелекту Gemini Nano, для роботи якої потрібен доступ в інтернет.

Впроваджуючи більш потужні моделі штучного інтелекту для локальної роботи на пристроях, можна обійтися без доступу в інтернет. Це покращує взаємодію та конфіденційність даних.

Модель Google Gemini Ultra містить 1,56 трильйона параметрів. За можливостями генерування і розуміння мови це ставить її на рівень GPT-4. У результаті користувачі Android можуть отримати низку нових функціональних можливостей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На ринку смартфонів зараз спостерігається падіння продажів. Виробники сподіваються, що впровадження штучного інтелекту в пристрої пожвавить інтерес покупців. Деякі аналітики з сумнівом дивляться на можливості сучасного ШІ змусити користувачів купувати нові пристрої. Це не заважає Google та іншим технологічним компаніям вкладати великі кошти у створення віртуальних помічників, включно з ботами на основі ШІ. Google бачить майбутнє всієї своєї екосистеми в застосуванні ШІ.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.