Михайло Федоров: тільки FPV-дронів у 2024 році буде більше 1 млн, але буде багато й інших дронів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розкрив деталі плану президента Володимира Зеленського стосовно значного збільшення виробництва безпілотників в Україні. У цьому році країна планує досягти рекордної цифри – виробляти понад 1 млн дронів.

Реклама

Цей амбітний план, як зазначив Федоров на форумі “Україна. 2024 рік”, вже втілюється урядом. На початку року було активно укладено контракти на сотні тисяч БпЛА, і до кінця року планується виробити понад 1 млн FРV-дронів.

Відзначено, що це не тільки кількість безпілотників, а й різноманітність типів, включаючи розвідувальні літаки, ударні коптери, дрони-камікадзе, морські дрони, наземні платформи, і РЕБ (радіоелектронна боротьба).

Федоров підкреслив, що важливою частиною цього плану є ініціатива з локалізації виробництва компонентів для дронів в Україні. Він також наголосив на важливій ролі волонтерських поставок дронів у загальну кількість, які зробили “значний внесок” у забезпечення армії.

Нещодавно Федоров дав інтерв’ю Reuters, де підкреслив, що минулого року було законтрактовано понад 300 000 безпілотників різних типів, а понад 100 000 з них вже знаходяться на фронті.

У своєму заключному коментарі він також зазначив, що розробка дронів в Україні значною мірою залежить від імпортних компонентів, і обіцяв продовжити співпрацю з країнами, які допоможуть забезпечити необхідні матеріали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоКабМін

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: