НКЕК повідомив про успішність випробування технології 5G від Київстар та продовження тестування

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Національний комітет електроніки та комунікацій (НКЕК) стверджує, що технологія 5G New Radio (NR) від «Київстар» успішно пройшла перші тестування. Це означає, що мережа «Київстар» готова до швидкого впровадження мережі 5G з архітектурою NSA (Non Stand Alone).

Реклама

Національний оператор зв’язку здійснив випробування технології 5G NR вперше, і результати перевершили очікування. Відзначається висока швидкість передачі даних на смартфонах, що відкриває нові можливості для високошвидкісного інтернету та передачі великого обсягу інформації.

НКЕК погодив продовження тестування до середини травня 2024 року та тимчасове використання обладнання для проведення випробування технології 5G. Це дозволить збільшити якість та швидкість виконання експериментів.

Зазначимо, що впровадження 5G є стратегічним напрямком розвитку «Київстар». Компанія готується до цього на рівні ядра мережі, щоб забезпечити максимальну якість зв’язку та послуг для користувачів.

Нагадаємо, що Михайло Федоров, очільник Міністерства цифрової трансформації та комунікацій, висловив надію на запуск локального тесту 5G у 2024 році. Сподіваємося, що технологія 5G від Київстару допоможе забезпечити ефективний та надійний зв’язок для українських користувачів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоНКЕК

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: