У Білому домі не виключають постачання Україні ракет ATACMS збільшеної дальності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому видання ABC News повідомляло, що у Сполучених Штатах Америки працюють над наданням Україні американських ракет ATACMS збільшеної дальності. Йдеться про іншу варіацію вже поставлених ракет, яка може вражати цілі на дальніх дистанціях і має не касетний, а високоточний снаряд.

Координатор стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі заявив, що у Сполучених Штатах Америки ніколи не знімали з розгляду питання про надання української армії ракет ATACMS збільшеної дальності.

Американський чиновник додав, що американський уряд уже передавав Україні ATACMS з касетним боєприпасом APAM, призначеним для ураження місць скупчення піхоти та логістичних об’єктів. За його словами, українські військові використали поставлені боєприпаси з користю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент у Білому домі навряд чи ухвалять рішення про передачу ATACMS збільшеної дальності, оскільки американські запаси не мають достатньої кількості цих ракет, а через відсутність асигнованих Конгресом фінансових коштів, компенсувати передану зброю просто неможливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.