NBA хоче використовувати під час ігор дисплей GlassFloor розміром із баскетбольний майданчик

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Протягом найближчого місяця керівництво Національної баскетбольної ліги (NBA) планує провести тестування величезного дисплея GlassFloor, який займає весь баскетбольний майданчик. Цей амбітний проект розробляється компанією ASB протягом кількох останніх років. Основне завдання дисплея – демонстрація різної інформації про поточну гру: статистичні дані, повтори ігрових моментів, рекламні відео та анімації.

Реклама

Передбачається, що технологія дебютує вже найближчого місяця. Глядачам NBA буде продемонстровано на двох неназваних іграх.

Компанія ASB розробила спеціальне програмне забезпечення для керування своїм величезним дисплеєм. Розробники стверджують, що встановлений екран зможе витримувати навантаження, яке надають гравці під час матчу, і це не вплине на якість його роботи. Встановлені екрани такого типу дозволять глядачам миттєво отримувати інформацію про статистику, не відриваючись від гри, а організаторам виводити на них різний розважальний, рекламний чи ігровий контент під час перерв.

За допомогою цієї технології, як заявляють розробники, можна буде одним натисканням клавіші змінити колірну гаму майданчика, її дизайн, розмітку та багато іншого, без необхідності переробляти чи перефарбовувати. Крім того, компанія ASB також заявила про розробку спеціальних програм для баскетболістів, які дозволять гравцям максимально ефективно тренуватися за допомогою технології GlassFloor.

Цікаво відзначити, що екрани компанії ASB вже були протестовані в Європі, зокрема технологія використовувалася нещодавно в Мадриді під час проведення чемпіонату світу з баскетболу серед жінок до 19 років. У США екрани будуть встановлені на майданчику в Індіанаполісі на стадіоні Lucas Oil, де гра пройде вже найближчими тижнями.

За словами експертів, успішність повсюдної інтеграції технології GlassFloor залежатиме від її вартості впровадження та складності установки. Зазначається, що стадіони, на яких проходять баскетбольні ігри, часто використовуються для багатьох інших заходів, у тому числі неспортивних, тому навряд чи можна буде використовувати майданчик з екранами для кожного з них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: