Представлено новий формат SIM-карт — rSIM

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Стільникові оператори Deutsche Telekom (Німеччина) та Tele2 (Швеція) розробили новий формат SIM-картки. Новинка отримала назву rSIM (resilient SIM або «стійка SIM-картка»).

Реклама

Головна перевага rSIM полягає в можливості використання двох SIM-карток у тих пристроях, які формально не підтримують цю функцію. Для цього задіюється автономний моніторинг підключення до мереж та переключення між операторами для забезпечення стабільнішого зв’язку. У пам’яті rSIM зберігаються незалежні модулі двох операторів зв’язку: один оператор є основним, а перемикання до другого відбувається у разі збою мережі першого або зникнення сигналу від нього.

rSIM не знайде застосування в смартфонах і стільникових телефонах, оскільки багато хто з них і без того підтримує встановлення двох SIM-карток, користувачеві хочеться самостійно вибирати, яку SIM-картку задіяти для тих чи інших дій, і потрібен одночасний доступ до мереж відразу двох операторів. Ця технологія буде застосовуватися в гаджетах інтернету речей – ці пристрої більш мініатюрні, і їм потрібне постійне з’єднання з мережею без перебоїв. Крім того, вона зможе використовуватись в інших сферах та галузях, у тому числі в системах розумного міста та промислової автоматизації.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: