Представлено новий формат SIM-карт — rSIM

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Стільникові оператори Deutsche Telekom (Німеччина) та Tele2 (Швеція) розробили новий формат SIM-картки. Новинка отримала назву rSIM (resilient SIM або «стійка SIM-картка»).

Реклама

Головна перевага rSIM полягає в можливості використання двох SIM-карток у тих пристроях, які формально не підтримують цю функцію. Для цього задіюється автономний моніторинг підключення до мереж та переключення між операторами для забезпечення стабільнішого зв’язку. У пам’яті rSIM зберігаються незалежні модулі двох операторів зв’язку: один оператор є основним, а перемикання до другого відбувається у разі збою мережі першого або зникнення сигналу від нього.

rSIM не знайде застосування в смартфонах і стільникових телефонах, оскільки багато хто з них і без того підтримує встановлення двох SIM-карток, користувачеві хочеться самостійно вибирати, яку SIM-картку задіяти для тих чи інших дій, і потрібен одночасний доступ до мереж відразу двох операторів. Ця технологія буде застосовуватися в гаджетах інтернету речей – ці пристрої більш мініатюрні, і їм потрібне постійне з’єднання з мережею без перебоїв. Крім того, вона зможе використовуватись в інших сферах та галузях, у тому числі в системах розумного міста та промислової автоматизації.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ