Google представила нову відкриту мовну модель штучного інтелекту під назвою Gemma

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Корпорація Alphabet Inc., що володіє компанією Google, представила нову відкриту мовну модель штучного інтелекту під назвою Gemma, змінивши свою загальну стратегію власних технологій штучного інтелекту за межами суспільної уваги.

Реклама

У середу Google оголосив про створення Gemma, яка спеціалізується тільки на обробці тексту. Ця модель була розроблена на основі досліджень і технологій, використаних під час створення флагманської моделі ШІ компанії – Gemini. Вона буде доступна у двох версіях: одна буде орієнтована на клієнтів, які планують розробляти ПЗ для штучного інтелекту з використанням потужних чипів і центрів оброблення даних, а інша – для створення більш економічних застосунків.

Google розробила технологію генеративного штучного інтелекту, однак, відстає від OpenAI та інших. Незважаючи на те, що випуск більш відкритих моделей Gemma може здатися таким, що контрастує з попередніми цілями компанії в галузі штучного інтелекту, у Google заявили, що це просто продовження їхньої історії інновацій у сфері відкритого вихідного коду.

“Для нас це нова можливість співпрацювати зі спільнотою для створення нових перспектив у сфері досліджень і розробок штучного інтелекту, працюючи в партнерстві з людьми як усередині, так і поза межами Google”, – сказав в інтерв’ю директор з управління продуктами Google DeepMind, Тріс Варкентінтін.

Деякі спостерігачі, включно з кількома співробітниками Google, критикують інтернет-гіганта за надання переваги співтовариству розробників з відкритим вихідним кодом у сфері штучного інтелекту.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: