“Смарт-мобілізація” в Україні: стало відомо про долю проекту

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Міністр заявив, що все уже готово для запуску проекту.

Реклама

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про долю так званої «смарт-мобілізації» – проекту з набору операторів дронів.

Ми підготували все технічно і вибрали військові частини, які можуть готувати операторів безпілотників. Залишилося тільки прийняти постанову Кабміну, але зараз в Генштабі проходять зміни, тому завдання дещо мінилося – заявив Федоров

Міністр також додав, що він з новопризначеним заступником головнокомандувача Вадим Сухаревський, обговорюють концепцію майбутніх так званих дронових сил.

Скільки потрібно людей, як вони будуть працювати, які професії чи посади? У нас все готово, найнято рекрутерів, створено контакт-центри. У найближчі дні буде зустріч з командою головнокомандувача, щоб обговорити фінальну стадію, і тоді зможемо запуститися, – зазначив Федоров.

Також міністр заявив, що ще була ідея зробити подібну опцію для операторів мобільно-вогневих груп:

Це окремий проект Міністерства оборони і Генштабу, в тому числі кадрове забезпечення, розробка програмного забезпечення для передачі цілей. Але це уже наступний крок. Перший – все, що стосується рот ударних дронів і взагалі Сил БПЛА“.

Сили безпілотних систем ЗСУ – що відомо

Нагадаємо, 6 лютого президент України Володимир Зеленський доручив створити підрозділи безпілотних систем як окремий рід сил ЗСУ.

Безпілотники це зброя майбутнього. Цей рік має стати вирішальним у багатьох аспектах. І очевидно – на полі бою дрони уже довели свою ефективність“, – зазначав тоді Президент.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: