Bloomberg: ЄС перевіряє захист дітей у TikTok, сервісу загрожує багатомільйонний штраф

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

ByteDance Ltd, власник популярного відеододатку TikTok, зіткнувся із серйозними проблемами в Європейському Союзі. Компанія потрапила під пильну увагу регуляторів через звинувачення в недостатньому захисті неповнолітніх користувачів.

Реклама

Комісар ЄС із внутрішнього ринку Тьєррі Бретон (Thierry Breton) оголосив про початок офіційного розслідування щодо TikTok. Воно проводиться в рамках нового жорсткого закону ЄС про цифрові послуги. Цей закон дає регуляторам право накладати штрафи до 6% від річної виручки компанії або зовсім забороняти її діяльність на території ЄС за повторні порушення. За словами Бретона, розслідування сфокусовано на кількох аспектах.

  • По-перше, це стосується дизайну TikTok, який, на думку регуляторів, сприяє звиканню користувачів.
  • По-друге, йдеться про обмеження часу використання застосунку.
  • По-третє, під питанням налаштування конфіденційності та процедури перевірки віку в TikTok.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло про підготовку розслідування, тож заява Бретона не стала повною несподіванкою. Представники TikTok заявили, що компанія готова співпрацювати з регуляторами і сподівається отримати можливість детально пояснити свої заходи щодо захисту неповнолітніх користувачів. Це вже не перше розслідування в рамках нового європейського закону про цифрові послуги.

Раніше аналогічну перевірку було ініційовано щодо Twitter через можливі порушення в модерації незаконного контенту та дезінформації. Загалом європейські регулятори активізували боротьбу з великими технологічними компаніями. TikTok, Meta, Alphabet, Twitter та інші сервіси з аудиторією понад 45 мільйонів користувачів на місяць у Європі потрапили до числа пріоритетних для моніторингу.

У компаній уже запросили додаткову інформацію про їхню діяльність, щоб виявити потенційні порушення. Таким чином, TikTok та іншим технологічним гігантам доведеться серйозно попрацювати над відповідністю новим правилам ЄС. В іншому разі їм загрожують великі штрафи.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: