Лютневі оновлення Windows викликають збої панелі завдань у деяких користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після інсталяції лютневих оновлень для Windows 10 та Windows 11 деякі користувачі скаржаться на збої в роботі панелі завдань після входу в систему, повідомляють у Windows Latest. Імовірно, проблема криється в оновленнях KB5034763 та KB5034765 для зазначених операційних систем відповідно.

Панель управління може повністю не працювати, просто не з’являтися через збій, так і працювати частково, в останньому випадку на ній не з’являються значки, а закріплені програми не запускаються. За повідомленнями користувачів, повторний запуск провідника не вирішує проблему, також безуспішними були спроби діагностики та відновлення системи за допомогою DISM та SFC, зміни налаштувань реєстру.

Допомогти може видалення оновлень, але це рішення фахівці вважають небажаним через наявність важливих виправлень безпеки. У Windows Latest виявили, що проблему можна вирішити переустановкою оновлень: після видалення перезавантажити систему, перевірити наявність оновлень знову, інсталювати оновлення та перезавантажити систему після цього. Також є повідомлення, що панель завдань працює нормально у створених після оновлення облікових записах користувача, але навряд чи це можна вважати вирішенням проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.