«Київстар» забезпечить п’ятигодинну безперебійну роботу мережі фіксованого інтернету

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

«Київстар», провідний український телекомунікаційний оператор, оголосив про масштабні інвестиції в енергонезалежність послуги «Домашній Інтернет».

Реклама

Протягом 2023 року «Київстар» вже інвестував понад 200 млн грн у забезпечення мережі «Домашнього Інтернету» джерелами безперебійного живлення (ДБЖ). До кінця ж лютого поточного року компанія планує інвестувати ще 50–70 млн грн.

«В умовах нестабільної енергосистеми України ми прагнемо забезпечити своїм абонентам максимально стійкий доступ до інтернету», – зазначають у компанії.

Завдяки цій модернізації мережа «Домашнього Інтернету» за відсутності енергоживлення зможе працювати до 5 годин. Загалом 700 тис. абонентів у 44 містах України будуть забезпечені обладнанням для безперебійної роботи, адже ДБЖ буде встановлено більш ніж за 22 тисячами адрес.

Задля цього вже сьогодні 180 фахівців «Київстар» працюють над встановленням, перевіркою та тестуванням обладнання.

Впровадження GPON

«Київстар» також розширює доступ до інтернету за технологією GPON, яка є більш енергоощадною та має кращі характеристики порівняно з традиційними технологіями підключення.

«GPON може довше забезпечувати споживача доступом до інтернету, навіть у випадку коротко- та середньострокових відключень електроенергії», – додав Сергій Сухорук, керівник департаменту фіксованого зв’язку «Київстар».

Як зазначається у пресрелізі, протягом 2024 року «Київстар» планує здійснити часткову модернізацію та заміну наявних технологій на GPON у деяких містах України. Зокрема, такий процес вже ініційовано у Дніпрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: